نقش تغییرات اجتماعی در توسعه خدمات

از جمله عواملی که می تواند بر توسعه بخش خدمات موثر باشد، تغییرات اجتماعی است که هر جامعه ای در بستر زمان شاهد آنست.

خوب است به مواردی اشاره کنم:

افزایش مصرف گرایی: وقتی جامعه ای رو به مصرف گرایی می آورد و دائما به مصرف بیشتر کالاها و خدمات علاقه نشان می دهد. میزان کیفیت خدمات و انتظار از رضایتمندی بیشتر در آن شکل می گیرد. این شرایط سبب می شود که بخش خدمات برای اجابت تقضاهای پیشرو اقدامات توسعه ای را در دستور کار قرار دهد. مثلا پرسنل خود را در معرض آموزشهای جدیی تری جهت ارائه خدمات بهتر قرار می دهد و یا ساعات کاری خود را افزایش می دهد و برای این منظور نسبت به استخدام کارکنان پاره وقت اقدام می نماید.
ثروتمندی: جوامعی که سطح درآمد افرادش رو به افزایش میگذارد ، شاهد توسعه بخش خدمات خواهد بود. مهمترین مصداق این موضوع رشد صنعت گردشگری است که به دلیل افزایش تقاضا برای آن رشد کرده است. لذا در این چارچوب تقاضا برای خدمات جدید گردشگری و متنوع در سرزمینهای مختلف بوجود می آید.

برونسپاری کارهای شخصی: در صنعت برونسپاری معنی جا افتاده ای دارد . اما در جوامع بشری یکی از تغییراتی که شاهد آن هستیم، برونسپاری وظایف شخصی است. مثلا افراد نظافت منزل ، نگهداری کودکانشان یا شست و شوی لباش خود را به دیگری می سپارند. این پدیده سبب می شود که زنجیره ای از عرضه کنندگان اینگونه خدمات در سطح منطقه ای، ملی یا بین المللی ایجاد شود.

میل به خدمات لوکس: در بین تغییرات اجتماعی مصادقی از توجه مردم به دریافت خدمات یا تجرمه های لوکس و جدید دیده می شود. مثل خدمات مراقبتهای پوست و مو یا مراجعه به باشگاههای زیبایی و سلامتی. این پدیده نیز سبب می شود که بازیگران جدیدی در عرصه خدمات ظهور پیدا کنند . مثل کلوپ های سلامتی یا هتل هایی که بخش خدمات استخر، سونا و ماساژ را در مجموعه خود ایجاد کرده اند.

میل به داشتن تجهیزات الکترونیکی: دنیای آی تی سبب شده است که مردم برای رفع نیازهای خود علاقمند باشند تا لب تاپ، گوشی های موبایل و تجهیزات دیگر مرتبط با فناوری را بخرند و داشته باشند. این سبب می شود که کثیری از خدمات مهندسی، طراحی مدلهای جدید، تعمیر و نگهداری و ... مورد نیاز باشد.

دسترسی آسان به اطلاعات: مردم در عصر جدید دوست دارند به ساده ترین روش به اطلاعات دست پیدا کنند. این مهم از طریق اینترنت و پاکدستها محیا شده است. لذا شاهد توسعه خدمات ناظر بر تدارک، عرضه و ... محتوای مورد نیاز جامعه هستیم.

مهاجرت: جابجایی ملیتها یکی از تغییرات اجتماعی جوامع است . دیگر این کوچ صرفا معطوف به انتقال از کشورهای در حال توسعه به توسعه یافته ها نیست. چرا که با وجود زیر ساختهای ارتباطی قوی افراد می توانند در هر جای دنیا باشند و برای کارفرمایی در جای دیگر دنیا کار کنند. به عنوان مثال کثیری از هندیهای مقیم آمریکا به هندوستان بازگشته اند. در واقع استعدادهای کشورهای درحال توسعه از این طریق می تواند توسط سازمانهای مستقر در کشورهای توسعه یافته مورد بهره برداری قرار گیرد.

شرایط سنی جامعه: در جوامعی که با پیری مواجه اند مثل کشورهای اروپایی خدماتی مثل مراقبتهای پزشکی و خانه سالمندان توسعه می یابد و در جوامعی که با جوانی مواجه اند کسب و کارهای مربوط به خدمات آموزشی و از این دست رشد می کنند.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سید علیرضا عظیمی پور می باشد.