——————————————————————————-
ناشرکتاب: بنیاد فرهنگ و زندگی (وابسته به بنیاد فرهنگ و زندگی بالنده)
نشانی ناشر: تهران، پل سیدخندان، ابتدای سهروردی شمالی، پلاک 829، واحد6، 1-887381801
لینک مربوط به خرید الکترونیکی کتاب اینجا ست.
——————————————————————————–
“چه کسی؟” آخرین دقایق آخرین روز کاری سال 1391 از چاپخانه بیرون آمد. نویسندگان کتاب جف اسمارت و رندی استریت هستند که سالهاست مشغول ارائه خدمات مشاوره و همکاری با شرکتهای بزرگ خصوصا 500 شرکت برتر منتخب مجله فرچون می باشند.همانطور که در مقدمه مترجم آمده است:
وقتی نسخه اصلی کتاب حاضر را مطالعه می کردم از دوجنبه محتوای آن را در خور توجه یافتم . اول اینکه
کتاب دارای متدولوژی (روش شناسی) دقیقی است. در واقع مولفین کتاب تلاش کرده اند فرآیند جذب و استخدام را گام به گام بصورتی روشمند تدوین کنند و به مخاطبین خود بیاموزانند که چگونه می توانند در بررسی رزومه ها، برگزاری جلسات مصاحبه ، ارزیابی برترین فرد در بین افراد واجد شرایط و متقاعد سازی یک فرد جهت آغاز همکاری اش با سازمان متبوعشان، بهتر عمل کنند.
دوم اینکه این کتاب موفقیت در استخدام افراد برجسته را منوط به برقراری تعاملی جدی بین بیانیه های بنیادین هر سازمان با تمامی جنبه های کسب و کار از جمله فرایند جذب در حوزه منابع انسانی می داند.
در واقع در این روش سازمانهایی موفق خواهند بود که توانسته باشند هدف آرمانی، ماموریت سازمانی و ارزشهای خود را تدوین و در تمامی حوزه های فعالیت خود جاری و ساری نمایند . موضوعاتی چون فرهنگ سازمانی و تبیین دقیق ماموریت هر شغل از الزامات این روش می باشد و کارت امتیاز متوازن سازمانی
(Balanced Score Card) جایگاه ویژه و کاربردی را بخود اختصاص می دهد.
به زعم من اینها مواردی است که در سازمانها و شرکتهای ایرانی عمدتا یا مغفول می ماند و یا در حد شکل و شعار محدود می شود. متاسفانه تنها نمونه های اندکی یافت می شود که بیانیه های بنیادین سازمان در آنها بصورت عملی در باورها و عملکرد مدیران آن رسوخ کرده باشد. لذا روش شناسی کتاب حاضر به خوانندگان آن نیز کمک می کند که به اهمیت موضوعاتی از این دست پی ببرند.
قطعا کسانی نیز خواهند گفت که روشهای حاکم بر انتخاب مدیران و همکاران در سازمانهای ایرانی عمدتا بر پایه ارتباطات و آشناییها انجام می گیرد و شانسی را برای برگزیدن افراد از طریق روشهای علمی و مدیرتی قائل نمی باشند. اما شخصا اعتقاد دارم که چه بخواهیم ، چه نخواهیم ، دیر یا زود اداره شرکتها و سازمانهای ایرانی به سمت مدیریت حرفه ای میل خواهد نمود و برای حرفه ای اداره کردن سازمانهای کسب و کار باید تمامی عوامل موفقیت آن مورد برنامه ریزی قرار گیرد. لذا خواندن این کتاب به همه فعالین کسب و کار توصیه می گردد، حتی کسانی که می خواهند در نقش یکی از کارمندان درجه یک ظاهر شوند.
فهرست مطالب کتاب عبارت است از:
مقدمه مترجم
مقدمه مولفان
فصل اول مشکل اول
فصل دوم کارت امتیازی
فصل سوم استعدادیابی
فصل چهارم انتخاب
فصل پنجم جذب متقاضی
فصل ششم فرصتی بی بدیل
منتظر نقدها، پیشنهادات و بحثهای خوانندگان عزیز هستم.
——————————————————————
“چه کسی؟” در فضای وب
——————————————————————
لینکهای مرتبط در این وبلاگ:
هزینه جذب نیروی انسانی ناشایست