اگر کاربر فیسبوک باشید، با سوالات جدید فیسبوک برای تکمیل حساب کاربری تون (پروفایلتون) مواجه شده اید. سوالاتی نظیر: غذای مورد علاقه شما چیه؟ دوست دارین کجا ها را ببینین؟ سرگرمی مورد علاقتون چیه؟ و...
دلیل این سوالات چیت؟
دلیل موضوع بر می گردد به چند نکته!
اول اینکه شبکه های اجتماعی درحال جمع آوری داده های کاربران خود هستند تا از طریق پالایش، طبقه بندی و تحلیل آنها بتوانند این انبوه اطلاعات را بفروش برسانند و از این طریق کسب و کارها برای بازاریابی محصولات و خدمات جدید خود بتوانند تصمیمات بهتری بگیرند. حال هرچه داده های کاربران کاملتر باشد ارزش Big Data در اختیار شبکه های اجتماعی بیشتر خواهد بود. قطعا داده های کاملتر از جامعه یا بازار هدف می تواند غیر از استفاده های تجاری و اقتصادی مصارف دیگری از جمله سیاسی و اجتماعی هم داشته باشد.
به هر حال دیتای کاملتر یعنی ارزش بیشتر شبکه های اجتماعی !
دوم اینکه مفهوم بازاریابی از سطح تشویق گروهی از مشتریان به خرید یک کالا یا خدمت به سطح برنامه ریزی برای تک تک مشتریان تغییر کرده است. بدین معنا که اگر مثلا اسنپ داده های حساب کاربری شما را بررسی می کند و می بیند که هر روز بین ساعت 7 تا 8 صبح از سرویس این شرکت استفاده می کنید. طوری برنامه ریزی کند که با ارسال یک کد تخفیف روزانه که تا ساعت 8:30 همان روز اعتبار دارد شما را تشویق کند از خدماتش استفاده کنید و به فکر استفاده از خودرو شخصی یا گرفتن سرویس از شرکتهای رقیب نباشید.
سوم اینکه همانطور که رشد شبکه های اجتماعی و سرعت انتقال اطلاعات افزایش می یابد و فرصتهای جدید برای تبلیغ کالاها و خدمات تجاری ایجاد می کند، نباید از قدرت تخریب این شبکه های اجتماعی هم غافل شد. این روزها به کرات می بینید که افراد به محض اینکه از خرید یک کالا یا خدت ناراضی هستند به سرعت فیلم یا عکسی تهیه می کنند و آنرا منتشر می کنند و بدین وسیله از طریق اطلاع رسانی سعی می کنند از حقوق خودشان بعنوان مصرف کننده دفاع کنند. کم نیست اخباری که افراد از تقلب یا کم فروشی شرکتهای ایرانی این روزها دست به دست می کنند. نمونه اخیر آن اطلاع رسانی در مورد نحوه تقلب در سکه های طلای وکیوم شده بود که خریدار با جزییات اطلاعات فروشنده را هم بیان می کرد. این روند واکنش مشتریان به عرضه کنندگان محصولات و خدمات هشداری جدی را می دهد که آستانه شکیبایی مشتریانشان کاهش یافته! لذا لازم است سیستمهای ارتباط با مشتریان CRM خودشون را کاملا دگرگون کنند. این CRM تا کنون صرفا اطلاعات و سوابق مشتریان در مورد خرید یک محصول یا خدمت را نگه می داشت که با برقراری یک تماس معلوم شود که چه زمانی خرید انجام شده، نام و مشخصات مشتری چیست، اتمام دوره گارانتی چه وقت هست و غیره. اما با اتصال CRM ها به حساب کاربری مشتریان در شبکه های اجتماعی و یا اطلاع از علاقمندیها و تیپ های شخصیتی آنها، شرکتها قادر خواهند بود ارتباط دقیق تری را با مشتری برقرار کنند.
قطعا دلایل دیگری هم وجود دارد و کامنتهای ارزشمند شما به غنای بحث کمک می کنید.