- سید علیرضا عظیمی پور
- فناوری اطلاعات
- بازدید: 1307
شناسایی استعداد ها با استفاده از شبکه های اجتماعی
امیر محمد علامه پسری است ده ساله، ساکن روستایی در شهرستان دهدشت استان کهگیلویه و بویر احمد که اکانت اینستاگرامی اش که به همت ادمین راه انداخته شده است، تنها با 7 پست، در زمان نوشتن این متن دارای 14،600 فالوئر ( صبح امروز 11000 و شب قبل که اکانتش را دیدم 8571 فالوئر داشت) می باشد.
ماجرا چیست؟
امیرمحمد که علاقمند به فوتبال است و الگو خود را پائولو دیبالا آرژانتینی و بازیکن حال حاضر یوونتوس قرارداده، ویدئویی از خود منتشر می کند و در آن ضمن پوشیدن پیراهن دیبالا پس از اینکه توپ را با شوتی دقیق از پنجره کوچکی عبور می دهد، با تقلید از دیبالا خوشحالی می کند و مورد توجه کاربران شبکه های اجتماعی و شخص دیبالا قرار می گیرد. این یعنی شروع دیده شدن یک پسر بچه با استعداد!
این اتفاق از دو جهت برایم مهم جلوه کرد.
اول اینکه من از یکسو بعنوان یک مدیر حرفه ای و مشاور در حوزه توسعه کسب و کار، به کلیه مفاهیمی که در چارچوب مسیر تعالی، زندگی هنرمندانه و موفقیت معنا پیدا می کند، علاقمندم. از سوی دیگر بعنوان یک پدر که دغدغه موفقیت آینده فرزند خود را دارد، درخشش کودکان و نوجوانانی که از خانواده های متوسط جامعه هستند، برایم ارزشمند است.
سر الکس فرگوسن در کتاب رهبری می گوید:
"بیش تر بازکنان بریتانیایی که برای من بازی کرده اند، فوتبال به معنای بلیط خروج از شرایط رقت انگیز زندگی شان بوده است. .... باوری دیرینه دارم مبنی بر اینکه می توان اشتیاق و انگیزه ی کسانی که شرایط کودکی سختی داشته اند را برانگیخت تا بیش تر تلاش کنند. هروقت در منچستر یونایتد دچار افول می شدیم و همه نیاز به روحیه داشتند، قبل از هر بازی به تیم یادآوری می کردم که همه آنها از خانواده های طبقه ی کارگر می آیند و امروزه تعداد کسانی که از این طبقه اند کمتر شده است. به آنها می گفتم قطعا پدر بزرگ و مادر بزرگهای شان یا کسی در خانواده ی آنها از طبقه کارگر بوده و مجبور بوده هر روز سخت کار کند که بتواند روزگار بگذراند در حالی که آنها باید فقط نود دقیقه تلاش کنند تا مقدار زیادی پول بدست بیاورند."
ما نمونه های وطنی شاخصی از این دست داریم. همگی می دانیم علیرضا بیرانوند که بقول علی پروین بهترین دروازه بان دنیاست، دارای زندگی سختیبوده است.
اما گویی سختی زندگی کودکی با میزان موفقیت رابطه مستقیم دارد. بسیارند پدران پخته ای که فرزاندنشان خام اند.
روزی خبرنگاری از دیوید بکهام سوال می کند که آینده فوتبالی پسرانت را چگونه می بینی؟ پاسخش با دلشکستگی این بود که وقتی پسر من در ناز و نعمت زندگی می کند، چه دلیلی دارد برای فوتبالیست شدن کلی سختی بکشد! فوتبالیست شدن مستلزم تحمل سختیهای آن است.(نقل به مضمون)
درآمد سرشار بازیکنان فوتبال و زرق و برق زندگی سلبریتیها، رویای آینده بسیاری از کودکان و نوجوانان ماست که گویی هر چقدر کمتر برخوردار هستند، بیشتر برای رشد و شکوفایی انگیزه دارند.
دوم اینکه، دنیای دیجیتال جامعه ما را تحت تغییرات شگرفی قرار داده که اگر از چالشهای آن بهینه استفاده کنیم می توانیم از فرصتهای آن بخوبی بهره مند شویم.
- به مدد دنیای دیجیتال، مرزها برداشته شده! یک پسر بچه دهدشتی خود را به دنیا و بازیکنی آرژانتینی که در ایتالیا حضور دارد به راحتی معرفی می کند.
- امکانات دیجیتال تولید محتوا را ساده کرده! یک عدد موبایل هوشمند و دارای دوربین می تواند ویدئویی را ضبط کند و با اکانتی رایگان در اینستاگرام وارد شبکه های احتماعی شود. این میزان از سهولت و ارزانی در تولید محتوا هرگز سابقه نداشته است.
- سرعت جذب مخاطب درصورت تولید محتوای جذاب، در شبکه های اجتماعی شگفت آور است. امیرمحمد داستان ما اکنون با این تعداد فالوئر شبکه ای از مخاطبین را در اختیار دارد که می تواند براحتی با آنها تعامل داشته باشد. برای پی بردن به اهمیت این نکته خوب است نگاهی به آمار بیاندازیم. مطابق سر شماری نفوس و مسکن سال 1395 منتشر شده در سایت مرکز آمار ایران، تعداد شهرستان و شهر/دهستان استان کهگیلویه و بویراحمد 2327 عدد می باشد که از بین آنها 36 شهرستان دارای جمعیت بالای یازده هزار نفر و الباقی معادل 98 درصد دارای کمتر از یازده هزا نفر جمعیت می باشند. این به معنی این است که اکنون سرزمین مجازی امیر محمد تعداد شهروندانش از 98 درصد شهر/دهستان استانش بیشتر است. حال اگر این موضوع را به کل کشور ایران تعمیم دهیم. می توانیم به ضریب نفوذ شبکه های اجتماعی پی ببریم.
- شبکه های اجتماعی فرصت آفرین و درآمدزا هستند. قتی استعدادی به نمایش گذاشته می شود، شبکه منسجم کشف استعدادها در سطح جهان برای جذب آن استعداد به رقابت می پردازند و گویی شروع سفر در مسیر تعالی آغاز می گردد. از سوی دیگر، وقتی تعداد فالوئرها از 10 هزار نفر بالاتر می رود. درآمدهای تبلیغاتی سرازیر می شود.
با آرزوی موفقیت برای تمامی بچه های زمان ما